SIRALI DAĞITIM KAPSAMINDAKİ REÇETELER HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Değerli meslektaşlarımızın dikkatine..!

SIRALI DAĞITIM KAPSAMINDAKİ REÇETELER HAKKINDA DUYURU

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol’ün 3.7 maddesine göre Protokol Ek-4 ekinde belirtilen ilaç gruplarının reçetelerinin sıralı ya da üst limit kotalı olarak karşılanması karara bağlanmış ve uygulanmaya başlanmıştı.

Bu reçeteler karşılanırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:

1- REÇETELER FARMAİNBOX SİSTEMİNE KESİNLİKLE REÇETE GÜNÜNDE İŞLENMELİDİR.

2- Kota Aşımı yapılarak reçete karşılanmamalıdır.  01.01.2022 tarihinden itibaren kota aşımı reçeteler mücbir sebepler hariç kesinlikle onaylanmayacaktır.Sıralı Dağıtım Komisyonumuz tarafından mücbir sebeplerin belgelenmesi talep edilecektir.

3- Eczanelerimizin Farmainbox Reçete Ekleme menüsünden günlük olarak kota takibini yapmaları gerekmektedir. ECZANELER KOTA YOK İSE KESİNLİKLE REÇETE KARŞILAMAMALIDIR. Eczanelerimiz Farmainbox Reçete Ekleme menüsünde kotası olmayan reçete tipini seçip devam'a tıkladığında, kotası olan eczane listesinden bölgeye en yakın eczaneyi görebilmektedir.

4- Sıralı dağıtım sistemimizde kotası olduğu halde reçete karşılamayan eczanelerimiz, reçetelerin adil dağıtımında sorunlara sebep olmaktadır. Kotası olan ve reçete karşılamayan eczanelerimizin sıralı dağıtım preblemine sebep olmasından dolayı kotaları bloke edilecektir.

5- C Grubu ve Kan Ürünü Döküm Beyanlarınızı, en geç ayın 15’i akşamına kadar eczacı paneline yüklemeniz gerekmektedir.

6- Mağduriyet yaşanmaması ve adil dağıtım sisteminin gerçekleşmesi için, tüm eczacılarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur.

16 Mart 2022 - Okunma Sayısı : 2987