KOSGEB Başkanı Sayın Hasan Basri Kurt’u Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı Ecz.İhsan Orkun Yılmaz, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Saygın Garğın, 11.01.2022 tarihinde (bugün) KOSGEB Başkanı Sayın Hasan Basri Kurt’u ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiler.


Görüşmede, eczacı istihdamına yönelik olarak, serbest eczane eczacılarımıza KOSGEB aracılığıyla sağlanan nitelikli eleman desteğinin devam ettirilmesi, eczacıların da hızlı destek programında yer alması ve yeni destek paketlerinin de oluşturulması taleplerimiz iletildi.


KOSGEB Başkanı, taleplerimizle ilgili olarak, nitelikli eleman desteğinin sürdürülmesi ile ilgili talebimizin değerlendirilmekte olduğunu; pandemiden etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik istihdam odaklı başlatılan hızlı destek programından eczacıların da faydalanabileceğini belirtti.


Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda da yer alan, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın istihdama yönelik olan yeni fazında; “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” ve “Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” şartı ile; ilave yeni personel başına 100 bin TL geri ödemeli destek verileceğini; bu program ile genç, yeni mezun ve kadın istihdamına öncelik verildiğini ve mikro işletmelerin 2, küçük işletmelerin de 5 personele kadar destek alabileceğini ifade etti.
KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme broşürü ektedir.


Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.


TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Broşüre ulaşmak için tıklayınız.

11 Ocak 2022 - Okunma Sayısı : 152