E-Fatura Kayıt İşlemleri Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;
Bilindiği üzere 01/07/2021 den itibaren eczaneler açısından e-faturaya geçiş zorunluluğu olacak.Öteleme talepleri olmakla birlikte genel anlamda bir ötelenmenin yapılmayacağı bilgisi şu an için mevcut durumda.

E-fatura sistemi 2 şekilde oluyor.

1) Entagratör firma yolu ile
2) GİB üzerinden

Eczaneler için, muhasebe düzeninin sağlanması açısından entagratör kullanmak verilerin sağlıklı tutulmasını sağlıyor.

Her 2 yol için de mutlaka e-imza gerekiyor.
1) Entagratör için e-faturaya geçerken ilk başvuruda gerekiyor.
2) GİB üzerinden e-fatura kesilecekse bilgisayara işlem boyunca sürekli takılı kalması gerekiyor.

Bu durumda meslektaşlarımızın e-imzaların aktif(süresinin geçmemiş olması ve e-imza şifrelerinin bilinmesi) olması gerekiyor.

Meslektaşlarımızın e-imzalarının aktifliklerini test edebilmeleri için www.eczacikartfatura.com adresinde bir yeni alan oluşturuluyor ve e-imzalarını test edebilmeleri de sağlanacak.

Kolaysoft Entegratör firması ile bu konuda ZOOM programı üzerinden seminer düzenlenecektir.

Zaman : 14 Haz 2021 21:00

Konu: Kolaysoft Teknoloji - Sakarya Eczacı Odası İle E-Buluşmalar

Zoom linki : https://us02web.zoom.us/j/83100206663?pwd=Q3J6RitIM2dtWmJINnB4Wmp5VndUZz09

Şifre: 658472