08 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN


08 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

 


Bizler, kadın ve erkeğin hak ve özgürlüklerde, fırsatlara erişimde ve temsilde eşit olması gerektiği esasına inanan ve yüzde 59’u kadın meslektaşlarımızdan oluşan bir meslek grubuyuz. Özgürlük, demokrasi ve çağdaşlığın anahtarının toplumsal cinsiyet eşitliği olduğunu biliyoruz. Kadına yönelik erkek şiddetini etkili bir mücadele ile sona erdirdiğimiz, kadınların eğitim, çalışma hayatı ve karar alma mercilerine eşit katılımını sağladığımız bir Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olacağına inanıyoruz.


Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin acı izlerini yüreğimizde taşırken; eczaneleri yıkıldığı halde hastalarını ilaçsız bırakmamak için çırpınan kadın meslektaşlarımızı, ülkemizin dört bir yanından afet bölgesine ulaşıp günlerce uyumadan hastalara gönüllü ilaç eczacılık hizmeti sunan kadın meslektaşlarımızı, fedakârca sağlık hizmeti sunan, deprem anında bile sorumluluğu altındaki bebekleri kurtarmak için gözünü dahi kırpmayan kadın sağlık çalışanlarımızı bir an bile unutmayacağız.


Yaralarımızı sarabildiğimiz, daha eşit ve adil bir dünyaya kavuşma inancıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyoruz.

 


TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

20.BÖLGE SAKARYA ECZACI ODASI