Novartis Tafinlar için Eczane Düzeyinde Oluşan Kamu İskonto Farkları HK. Firma Duyurusu


 

Tafinlar® için Eczane Düzeyinde Oluşan Kamu İskonto Farkları

Değerli Eczacımız,

Tafinlar® 50 ve 75 mg formlu ürünlerimiz için %20 oranında referans kaynaklı fiyat artışı gerçekleşmiş ve 14.12.2022 tarihli Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (‘TİTCK’) detaylı ilaç fiyat listesinde yayınlanarak geçerlilik kazanmıştır. Hemen akabinde 15.12.2022 tarihli fiyat listesinde ise yıllık kur güncellemesinin kararname ile erkene çekilmesi sebebi ile, 10,7577 sabit Avro kuru ile hesaplanmış fiyatlarımız yayınlanmıştır.

Ancak 15.12.2022 tarihi itibariyle MEDULA’da referans kaynaklı fiyat artışının uygulanamadığı, bu nedenle de 50 mg’lık form için kutu başına 3.146,13 TL tutarında ve 75 mg’lık form için kutu başına 4.719,20 TL tutarında ödeme farkı ortaya çıktığı tespit edilmiştir. Firmamız, oluşan mağduriyetin ortadan kaldırılmasına yönelik ivedi olarak SGK ile görüşmelere başlamış ve bu görüşmeler esnasında Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu’nun 13.04.2021 tarihli bir kararına dayalı olarak SGK’nın MEDULA sistemine fiyat artışını yansıtmadığı ortaya çıkmıştır. Söz konusu karar daha önce Firmamıza yazılı veya sözlü olarak tebliğ edilmemiş olup, ilgili düzenleyici Kurum tarafından bilgimiz dışında uygulamaya alınmıştır.

 

Görüşmeler devam ederken herhangi bir mağduriyete sebep vermemek adına;

15 Aralık 2022 tarihinden itibaren ecza depolarından satın aldığınız ve sigortalı bireylere satış yaptığınız Tafinlar 50mg ve Tafinlar 75mg ürünlerinde kurum ödemelerinden dolayı oluşan farklar 1 Nisan 2023 tarihine kadar  Novartis tarafından gönüllü olarak karşılanacaktır. Fark ödemelerinden yararlanabilmeniz için çözüm ortağımız tarafından hazırlanan www.kemiportal.com internet adresine giriş yapmanız ve gerekli başvuruları eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir.

 

Başvurular, Novartis tarafından değerlendirildikten sonra, eczanelerin fark ödemeleri, başvuruyu takip eden ay içerisinde ürünleri satın almış olduğunuz  depo üzerinden yapılacaktır. Depolara ödeme yapıldıkça ilgili eczanelere de ayrıca bilgi verilecektir.

 

Bahsi geçen internet sitesi kullanımında oluşabilecek sorularınız için www.kemiportal.com  sitesinde sağ alt köşede yer alan canlı destek alanından veya 0216 807 04 68 numaralı WhatsApp Destek Hattı'ndan teknik destek alabileceksiniz.

 

Saygılarımızla,

 

Novartis

Kanal Yönetimi

 

Novartis Tafinlar için Eczane Düzeyinde Oluşan Kamu İskonto Farkları HK. Firma Duyurusu