• DURU ECZANESİ
    0264 255 1111-Yenikent

Nisan 2019 Dönemi Faturaları Hakkında 15-05

Nisan 2019 Dönemi Faturaları Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Provizyon Sistemi tarafından 13.05.2019 tarihinde yayımlanan “Nisan 2019 reçetelerine ait faturaların teslimi hk.” başlıklı duyuru ile Nisan 2019 ayında karşılanan reçetelere ait faturaların Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine teslim edilme süresi 24.05.2019 tarihine kadar uzatıldığı, yeni yapılacak düzenlemelere göre işlem yapılabilmesi için faturası kesilen ancak Kuruma teslim edilmemiş reçetelerin dönem sonlandırılması işleminin iptalinin Kurumca otomatik olarak yapılacağı, Kuruma teslim edilmiş reçetelere ait faturaların iptalinin ise Merkez Müdürlükleri tarafından iade edilerek yapılacağı bildirilmişti.

Nisan 2019 reçetelerine ait olan, Kuruma teslim edilmiş faturalar ile, Medula sisteminde oluşturulmuş ancak henüz Kuruma teslim edilmemiş faturaların durumu ile ilgili olarak, SGK yetkilileri ile 14.05.2019 Salı günü (bugün) gerçekleştirilen görüşmelerin sonucunda, bu faturalar için işlemlerin aşağıdaki şekilde gerçekleştirileceği bilgisi alınmıştır:

Eczane indirim oranlarının ve reçete başı hizmet bedellerinin MEDULA sisteminde güncellenmesini takiben Nisan 2019 dönemi faturalarından;

1. Kuruma teslim edilen faturaların SSGM tarafından iadesi yapılacaktır. İade işlemi sistem üzerinden gerçekleştirilecek olup teslim edilmiş bulunan fatura ve eki belgelerin  fiziki iade işlemleri gerçekleştirilmeyecek, eczaneler tarafından MEDULA sisteminde gerekli düzeltme işlemlerinin yapılmasının ardından düzenlenecek yeni fatura ve döküm listeleri 24/05/2019 tarihi mesai bitimine kadar ilgili SSGM’ye gönderilecektir. Mali prosedürün yerine getirilmesi için Kuruma teslim edilmiş bulunan eski fatura eczacı tarafından başvurulması halinde kendisine iade edilecek, başvurulmaması halinde söz konusu faturalar tutanak ekinde bir liste halinde bölge eczacı odasına teslim edilecektir.

2. Kuruma teslim edilmeyen faturaların MEDULA sisteminde iptal işleminin yapılmasını takiben reçetelerin tekrar kayıt işlemleri tamamlanarak ve faturasının ve döküm listesinin yenilenerek 24/05/2019 tarihi mesai bitimine kadar ilgili SSGM’ye gönderilmesi gerekmektedir. Reçete  çıktılarının yenilenmesine gerek bulunmamaktadır

Yukarıda belirtilen bilgiler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da duyurulacak olup; meslektaşlarımızın, Eczane indirim oranları ve reçete başı hizmet bedellerinin güncellenmesi ile stok düzenleme hakkından yararlanan meslektaşlarımız için hasılat tutarının stok düzenleme için kestiği fatura tutarının hasılatından düşülerek hesaplanması işlemlerinin MEDULA sisteminde gerçekleştirilmesini takiben; yukarıda belirtildiği şekilde işlem yapması uygun olacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ