• DURU ECZANESİ
    0264 271 2743-Serdivan
  • ÖZGÜR ECZANESİ
    0264 255 1111-Yenikent

Geçici Koruma Altındaki Yabancılara Ait Reçetelerin Teslim Süresi Hakkında 15-05

Geçici Koruma Altındaki Yabancılara Ait Reçetelerin Teslim Süresi Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Provizyon Sistemi tarafından 13.05.2019 tarihinde yayımlanan “Nisan 2019 reçetelerine ait faturaların teslimi hk.” başlıklı duyuru ile Nisan 2019 ayında karşılanan reçetelere ait faturaların Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine teslim edilme süresi 24.05.2019 tarihine kadar uzatıldığı, yeni yapılacak düzenlemelere göre işlem yapılabilmesi için faturası kesilen ancak Kuruma teslim edilmemiş reçetelerin dönem sonlandırılması işleminin iptalinin Kurumca otomatik olarak yapılacağı, Kuruma teslim edilmiş reçetelere ait faturaların iptalinin ise Merkez Müdürlükleri tarafından iade edilerek yapılacağı bildirilmişti.

Geçici koruma altındaki yabancılara ait Nisan ayı reçeteleri ile ilgili olarak,  Ertuğrulgazi SSGM ile yaptığımız görüşmede aldığımız bilgiler şu şekildedir;

- Fatura teslim süresi 24 Mayıs 2019 tarihine uzatılmıştır.

- Yeni yapılacak düzenlemeler ile Kuruma yapacağı ıskonto oranı değişecek olan, faturasını henüz teslim etmemiş olan meslektaşlarımız, reçeteler üzerinde  yeniden kaydet işlemi ve fatura düzeltme yapabileceklerdir. Reçete arkası çıktılarının yenilenmesine gerek bulunmamaktadır.

- Kuruma faturasını teslim etmiş olan meslektaşlarımız için, ıskonto oranı değişikliğinin olup olmadığı Ertuğrulgazi SSGM tarafından kontrol edilmekte olup, ıskonto oranında değişiklik olan eczacılarımızın faturalarının ne şekilde iade edileceği ve değişikliğin ne şekilde yapılacağı bilgisi, bu durumda olan fatura adedine göre ayrıca belirlenerek, anılan SSGM tarafından bildirilecektir.

Konu Birliğimiz tarafından takip edilmekte olup, gelişmeler hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ